Rotary club Ljubljana Tivoli

Home Prispevki A. guvernerja

NAGOVOR ASISTENTA GUVERNERJA 2007/08

Drage rotarijske prijateljice, dragi rotarijski prijatelji,

ustanovitev novega kluba je pomemben dogodek tako za celotno organizacijo Rotary International kot za slovensko rotarijstvo, še posebno pa za sam klub. Odločitev posameznikov, da sprejmejo rotarijske ideje in obveznosti (obveznost je zlasti čas, ki ga namenite svojim prijateljem v klubu ali v drugih klubih), je hvale vredna. V Rotary International smo namreč združeni uspešni posamezniki, ki časa nimamo ravno v izobilju. Gre za odločitev, komu ali za kaj ta čas namenimo. Član Rotary International, ki za svoje prijatelje nima časa in le redko pride na srečanje, se pri nas ne more počutiti dobro in običajno ne ostane naš član.

V Rotary International gojimo idejo o prijateljstvu, ki jo uresničujemo skozi razne oblike  delovanja. Prav tako negujemo idejo o etiki, ki nas spremlja skozi vse življenje. Še posebej pa smo rotarijci občutljivi na etično obnašanje posameznika. Na to nas ves čas spominjajo naša "4 vprašanja", katerih vsebino nenehno ponavljamo.

Ta splošno znana 4 vprašanja so:

1. ALI JE RES? ... kar počnemo tako v privatnem kot v poslovnem življenju? Ali je res vse, kar pripovedujemo, svetujemo, želimo drugim? Ali je res, da smo iskreni prijatelji, ali res vračamo zaupanje itd.
2. ALI JE POŠTENO DO VSEH? ... zlasti rotarijskih prijateljev, poslovnih partnerjev, okolice, pomoči potrebnih. Ali je to, kar počnemo kot posamezniki, pošteno do vseh in ne le do enega ali nekaterih.
3. ALI BO VZPODBUJALO DOBRO VOLJO IN PRIJATELJSTVO? Ali bodo naša dejanja in besede pozitino vplivale na vse nas? Dejanja in besede članov Rotary International ne smejo biti v nobenem primeru takšna, da se nekdo zaradi njih počuti užaljenega, prikrajšanega, zapostavljenega ali oškodovanega.
4. ALI BODO NAŠA DEJANJA ALI BESEDE V DOBROBIT VSEH? Ni prijateljstvo takrat, ko ima nekdo korist na račun drugega ali ko je eden v boljšem položaju kot drugi.

Ta globalna "4 vprašanja" je zelo lahko razložiti, v kolikor smo resnični prijatelji. To pa terja potrpežljivost, čas in tolerantnost. Prepričan sem, da ste v vašem klubu dobri prijatelji, da se med seboj cenite in spoštujete. Takšni lahko veliko prispevate k Rotary International kot tudi k svoji okolici. Čestitam vam za ta uspeh in želim, da bi svojo srečo delili tudi z drugimi.

 

OtmarZorn21
Otmar Zorn
Asistent guvernerja za Slovenijo 2007/08
Distrikt 1910
Rotary International
 

Rotary

Kaj je Rotary
Rotary International je organizacija svetovno povezanih posl...
Nastanek organizacije ...
Prvi Rotary klub je nastal v Združenih državah Amerike na ...
Ključni rotarijski ge...
Ključni rotarijski gesli sta: 1. Nesebično pomagati ...
Rotary družba
Rotary je svetovna družba, ki temelji na načelih prijatelj...
Rotary in mladi
Pri vzgoji mladih so dolžni sodelovati in pomagati vsi čla...
Rotary usluge
1. Klubske usluge Pripadnost skupnosti ni pristna, če ne pr...

Naši člani

Koledar dogodkov

December 2019 Januar 2020 Februar 2020
po to sr ce pe so ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Prijava