Rotary club Ljubljana Tivoli

Home Prispevki NAGOVOR PREDSEDNIKA KLUBA 2004 / 2005 OB USTANOVITVENI SLOVESNOSTI - ČARTERJU

NAGOVOR PREDSEDNIKA KLUBA 2004 / 2005 OB USTANOVITVENI SLOVESNOSTI - ČARTERJU

Dragi prijatelji!

Živimo v svetu, ki je povezan bolj kot kdajkoli; v delčku sekunde si s pritiskom gumba pošiljamo sporočila ali prevzemamo informacije – razdalje, ki so bile nekdaj nepremostljive, ne predstavljajo več nikakršnih ovir. Dogodki, kjerkoli na tej naši pomanjšani Zemlji, so dogodki vseh nas.

Pa vendar, kakor nas napredek tehnologije po eni strani združuje, nam olajšuje življenje in nam omogoča, da si lahko postavljamo vedno nove in višje cilje, predstavlja nevarnost, da bi pozabili, kako navidezne povezave ne morejo zamenjati bližine med ljudmi. Naši lastni uspehi in blaginja nam lahko zameglijo pogled, da prezremo tiste, ki blaginje zaradi zelo različnih vzrokov ne morejo deliti z nami ali pa nimajo objektivnih možnosti, da bi  kljub izrazitim sposobnostim dosegali svoje uspehe. Moč globalizacije nam lahko omaja vero, da moremo tudi sami učinkovito prispevati k urejanju skupnega sveta.

Rotarijanstvo je častitljivo gibanje: že sto let združuje uspešne ljudi vsega sveta, ki so svoje dosežke in znanje zavezali medsebojnemu prijateljstvu, tolerantnosti, etičnemu ravnanju, odgovornosti, vzpodbujanju ustvarjanja in pomoči soljudem. Rotarijska načela resnice, prijateljstva, enakosti, obče dobrobiti in napredka so zelo enostavna, vendar njihovo izvrševanje ni samoumevno. Ponosni smo, da smo lahko del združenja, katerega cilj je uspeh in napredek, vendar nikoli za ceno poštenosti in humanosti - vrednot, ki jih moramo kot rotarijci ščititi z vsemi močmi.

Naš klub je mlad, mladost pa pomeni akcijo, vero in zagon. Morda je danes naša teža v mreži poslovnih in družbenih vplivov manjša kot  pri drugih, po članstvu starejših klubih. Pa vendar bo moč kluba skozi leta rasla s poklicnimi in strokovnimi dosežki in stiki naših članov. Na vseh nas je, da ob tem ohranimo mladost. Vse to bo trajni kapital, ki nam bo omogočal uspešno izpolnjevanje rotarijskega poslanstva. Naj bo to popotnica klubu ob njegovem čarterju.

martin2Predsednik RC Ljubljana Tivoli v rotarijskem letu 2004 / 2005
Martin Lesjak 
Ob čarterju kluba, 8. maja 2004


 

Rotary

Kaj je Rotary
Rotary International je organizacija svetovno povezanih posl...
Nastanek organizacije ...
Prvi Rotary klub je nastal v Združenih državah Amerike na ...
Ključni rotarijski ge...
Ključni rotarijski gesli sta: 1. Nesebično pomagati ...
Rotary družba
Rotary je svetovna družba, ki temelji na načelih prijatelj...
Rotary in mladi
Pri vzgoji mladih so dolžni sodelovati in pomagati vsi čla...
Rotary usluge
1. Klubske usluge Pripadnost skupnosti ni pristna, če ne pr...

Naši člani

Koledar dogodkov

December 2019 Januar 2020 Februar 2020
po to sr ce pe so ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Prijava