Rotary club Ljubljana Tivoli

Home O klubu O klubu Nadarjeni in socialno ogroženi mladostniki

Nadarjeni in socialno ogroženi mladostniki


mladinaZa pomoč izjemno nadarjenim mladostnikom in socialno ogroženim otrokom organiziramo koncerte za zbiranje sredstev, tudi v sodelovanju z drugimi klubi in podjetji. Tako smo pomagali mlademu čelistu Luki Šuliću, pianistki Ines Lebar, harmonikarju Marku Hatlaku, oboistki Živi Loštrek pa smo omogočili obisk poletne šole v Kremsu v Avstriji. Za Aljošo Kuharja, ki je v prometni nesreči izgubil družino, smo ustvarili štipendijski sklad, omogočili šolanje gluhi in slabovidni Cvetki in pomagali prizadetim otrokom v poplavah septembra 2007 na Gorenjskem.

Poleg samostojnih akcij v Rotary klubu Ljubljana Tivoli sodelujemo tudi v skupnih akcijah - tako smo pomagali žrtvam potresa in popotresnega vala v vzhodni Aziji, prizadetim v Darfurju, Rotary klubu Hvar pa pomagali kupiti CT diagnostični aparat za otroke v srednji Dalmaciji. Kot klub, ki je že v imenu neločljivo povezan z ljubljanskim Tivolijem, smo sodelovali tudi pri projektu "Tičistan", v katerem so del parka uredili v pticam bolj prijazno okolje - da bodo srečanja z njimi še bolj prijetna. Pomagali smo tudi pri zbiranju sredstev za programski razvoj Slovenske filharmonije in in sodelovali pri organizaciji koncerta v počastitev 100. obletnice njenega orkestra.

V Rotary klubu Ljubljana Tivoli svoj uspeh merimo po svojih dejanjih. Po napredku, h kateremu prispevamu. In po stiskih rok vseh, ki smo jim pomagali. In ti nam kažejo, da smo na pravi poti - da prispevamo k splošni dobrobiti in urejenosti skupnega sveta.

Radovan Arnold, predsednik 2008/2009

 

Rotary

Kaj je Rotary
Rotary International je organizacija svetovno povezanih posl...
Nastanek organizacije ...
Prvi Rotary klub je nastal v Združenih državah Amerike na ...
Ključni rotarijski ge...
Ključni rotarijski gesli sta: 1. Nesebično pomagati ...
Rotary družba
Rotary je svetovna družba, ki temelji na načelih prijatelj...
Rotary in mladi
Pri vzgoji mladih so dolžni sodelovati in pomagati vsi čla...
Rotary usluge
1. Klubske usluge Pripadnost skupnosti ni pristna, če ne pr...

Naši člani

Koledar dogodkov

Maj 2024 Junij 2024 Julij 2024
po to sr ce pe so ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava