Rotary club Ljubljana Tivoli

Home Minuli dogodki


Dobrodelna predstava Saše Hribarja

Z dobrodelno prireditvijo 8. aprila 2016, na kateri je nastopil Sašo Hribar, smo zbrali sredstva za pomoč Zavodu Super glavce, ki v Sloveniji vsako leto pripravi tekmovanje osnovnošolcev "First Lego League", ter Društvu akltivnih in zaposlenih invalidov DAZIS.
 

Dan odprtih vrat v našem klubu

V sredo, 7. oktobra 2015 smo v klubu gostili goste, ki so se udeležili našega dneva odprtih vrat. Ob prijetnem druženju smo jim predstavili rotarijsko gibanje, način delovanja kluba in naše projekte, kot tudi naše člane.

 

 

Pomoč našega kluba zmagovalni ekipi FLL tekmovanja, Robosončkom iz Kopra, na poti v Južno Afriko

RC Ljubljana Tivoli je zmagovalni ekipi slovenskega FLL tekmovanja 2015, Robosončkom iz Kopra, doniral prispevek 200 EUR, ki jim bo pomagal sodelovati na FLL prireditvi v Južni Afriki.
 

Dobrodelna predstava "Kot jaz"

9. aprila  2015 sta v Mini teatru na Križevniški ulici  z monodramo - glasbeno predstavo "KOT JAZ" - prikazala življenje in delo Edith Piaf igralka Lara Jankovič in harmonikar Marko Brdnik in nas popeljala v svet šansona. S prireditvijo je naš klub zbral sredstva, ki bodo tudi otrokom s socialno šibkejšim ozadjem na OŠ Škofljica omogočila vključitev v šolo v naravi.
 

First Lego League v sezoni 2014 / 2015

V januarju in februarju smo člani našega kluba aktivno sodelovali pri zaključnih tekmovanjih FLL za sezono 2014 / 2015. Bili smo ocenjevalci na predtekmovanjih v Podčetrtku in Šentjerneju ter na finalnem tekmovanju v Kašlju pri Ljubljani. Naš član Andrej Bergant vodi Zavod Superglavce, ki je organizator tekmovanja FLL v Sloveniji. RC Ljubljana Tivoli projekt podpira tudi finančno (prav tako podporo prispeva district), skromno denarno nagrado pa smo tokrat namenili tudi zmagovalni ekipi, Robosončkom iz Kopra. Največja nagrada nam, ki v projektu pomagamo, pa je spoznanje, kako neverjetno inovativni, ustvarjalni in polni pozitivne energije so otroci, ki v tem tekmovanju sodelujejo.
 

10 obletnica charterja in dobrodelni dogodek

img_9761

 

30. maja 2014 smo proslavili 10. obletnico charterja našega kluba. Po svečani prireditvi, na kateri smo podelili priznanja našega kluba, smo se preselili v staro Ljubljano pred lokal Druga violina. Tam smo ob zvokih Dixie Shock Banda (v njem igra naš član Jani Šalamon) zbirali sredstva za pomoč Zavodu Dolfke Boštjančič, katerega gojenci so sodelavci Druge violine.

 

Slike z dogodka si lahko ogledate v galeriji.

 

Podpora RC Ljubljana Tivoli k izidu knjige Vsak otrok se je sposoben učiti

RC Ljubljana Tivoli je podprl izid knjige avtorjev Katrin Stroh, Thelme Robinson in Alana Proctorja Vsak otrok se je sposoben učiti. Knjiga obravnava metode funkcionalnega učenja otrok s posebnimi potrebami, založila jo je založba Cangura.com.
 

Dobrodelni koncert Marko Hatlak z gosti, 25. marca 2005 v Slovenski filharmoniji

 

Dobrodelni koncert za pomoč Luki Šuliću v dvorani Slovenske filharmonije, 15. novembra 2004

Dobrodelni koncert, ki smo ga člani RC Ljubljana Tivoli organizirali v ponedeljek, 15. novembra 2004 ob 19:30 v veliki dvorani Slovenske filharmonije, je bil namenjen zbiranju sredstev za osnovno humanitarno dejavnost kluba, še posebej pa za pomoč pri nakupu lastnega inštrumenta mlademu, izredno nadarjenemu čelistu Luki Šuliću, ki bi mu ta sicer lahko ostal nedosegljiv. Kljub mladosti je mladi umetnik nanizal dolgo vrsto domačih in mednarodnih uspehov, kar je lepo razvidno iz priloženega življenjepisa.

Na koncertu je pod vodstvom mag. Janija Šalamona nastopil big band Orkestra Slovenske vojske s solisti – vrhunskimi pevci Darjo Švajger, Otom Pestnerjem in Evo Hren ter flavtistom Matejem Grahkom. Koncert je ob zaključku popestrila  prodajna razstava likovnih del ter degustacija izbranih slovenskih vin .

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Rotary

Kaj je Rotary
Rotary International je organizacija svetovno povezanih posl...
Nastanek organizacije ...
Prvi Rotary klub je nastal v Združenih državah Amerike na ...
Ključni rotarijski ge...
Ključni rotarijski gesli sta: 1. Nesebično pomagati ...
Rotary družba
Rotary je svetovna družba, ki temelji na načelih prijatelj...
Rotary in mladi
Pri vzgoji mladih so dolžni sodelovati in pomagati vsi čla...
Rotary usluge
1. Klubske usluge Pripadnost skupnosti ni pristna, če ne pr...

Naši člani

Koledar dogodkov

Marec 2017 April 2017 Maj 2017
po to sr ce pe so ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava