Rotary club Ljubljana Tivoli

Home Minuli dogodki


Končana je FLL sezona 2016 / 2017

4. februarja 2017 se je s finalom v OŠ Dobrova zaključila FLL sezona, katere tema je bila "Živali, naše zaveznice¨". Člani našega kluba smo kot ocenjevalci aktivno sodelovali tako na vseh treh predtekmovanjih, kakor tudi na finalu. FLL tekmovanja, na katerih mladi pokažejo neverjetno inovativnost in smisel za sodelovanje in skupinsko delo ter se učijo prvih korakov v raziskovanju in v sistematiki raziskovalnih nalog, so tako postala eden glavnih projektov našega kluba. Nismo ga podprli le z osebnim delom, ampak tudi s finančno podporo v skladu z našimi možnostmi. Nekaj dodatne podpore je projektu letos namenil tudi naš guverner iz svojega guvernerskega sklada.  Trdno smo prepričani, da je to projekt, ki daje izredne rezultate in ki usmerja mlade  na pot inovacij v bodoči družbi znanja. Vsako leto je projekt tudi bolj odmeven v javnosti, letos sta finale obiskala predsednik RS Borut Pahor in ministrica za šolstvo Maja Makovec Brenčič.
 

Obisk Miklavža v Materinskem domu

Decembra 2016 je Miklavž našega Rotary kluba obiskal  Materinski dom v Ljubljani. Tako nadaljujemo dolgoletno tradicijo, s katero vsako leto prinesemo praznično vzdušje otrokom in mamicam, ki so tam našli začasno zatočišče.
 

Dobrodelna predstava Saše Hribarja

Z dobrodelno prireditvijo 8. aprila 2016, na kateri je nastopil Sašo Hribar, smo zbrali sredstva za pomoč Zavodu Super glavce, ki v Sloveniji vsako leto pripravi tekmovanje osnovnošolcev "First Lego League", ter Društvu akltivnih in zaposlenih invalidov DAZIS.
 

Dan odprtih vrat v našem klubu

V sredo, 7. oktobra 2015 smo v klubu gostili goste, ki so se udeležili našega dneva odprtih vrat. Ob prijetnem druženju smo jim predstavili rotarijsko gibanje, način delovanja kluba in naše projekte, kot tudi naše člane.

 

 

Pomoč našega kluba zmagovalni ekipi FLL tekmovanja, Robosončkom iz Kopra, na poti v Južno Afriko

RC Ljubljana Tivoli je zmagovalni ekipi slovenskega FLL tekmovanja 2015, Robosončkom iz Kopra, doniral prispevek 200 EUR, ki jim bo pomagal sodelovati na FLL prireditvi v Južni Afriki.
 

Dobrodelna predstava "Kot jaz"

9. aprila  2015 sta v Mini teatru na Križevniški ulici  z monodramo - glasbeno predstavo "KOT JAZ" - prikazala življenje in delo Edith Piaf igralka Lara Jankovič in harmonikar Marko Brdnik in nas popeljala v svet šansona. S prireditvijo je naš klub zbral sredstva, ki bodo tudi otrokom s socialno šibkejšim ozadjem na OŠ Škofljica omogočila vključitev v šolo v naravi.
 

First Lego League v sezoni 2014 / 2015

V januarju in februarju smo člani našega kluba aktivno sodelovali pri zaključnih tekmovanjih FLL za sezono 2014 / 2015. Bili smo ocenjevalci na predtekmovanjih v Podčetrtku in Šentjerneju ter na finalnem tekmovanju v Kašlju pri Ljubljani. Naš član Andrej Bergant vodi Zavod Superglavce, ki je organizator tekmovanja FLL v Sloveniji. RC Ljubljana Tivoli projekt podpira tudi finančno (prav tako podporo prispeva district), skromno denarno nagrado pa smo tokrat namenili tudi zmagovalni ekipi, Robosončkom iz Kopra. Največja nagrada nam, ki v projektu pomagamo, pa je spoznanje, kako neverjetno inovativni, ustvarjalni in polni pozitivne energije so otroci, ki v tem tekmovanju sodelujejo.
 

10 obletnica charterja in dobrodelni dogodek

img_9761

 

30. maja 2014 smo proslavili 10. obletnico charterja našega kluba. Po svečani prireditvi, na kateri smo podelili priznanja našega kluba, smo se preselili v staro Ljubljano pred lokal Druga violina. Tam smo ob zvokih Dixie Shock Banda (v njem igra naš član Jani Šalamon) zbirali sredstva za pomoč Zavodu Dolfke Boštjančič, katerega gojenci so sodelavci Druge violine.

 

Slike z dogodka si lahko ogledate v galeriji.

 

Podpora RC Ljubljana Tivoli k izidu knjige Vsak otrok se je sposoben učiti

RC Ljubljana Tivoli je podprl izid knjige avtorjev Katrin Stroh, Thelme Robinson in Alana Proctorja Vsak otrok se je sposoben učiti. Knjiga obravnava metode funkcionalnega učenja otrok s posebnimi potrebami, založila jo je založba Cangura.com.
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Rotary

Kaj je Rotary
Rotary International je organizacija svetovno povezanih posl...
Nastanek organizacije ...
Prvi Rotary klub je nastal v Združenih državah Amerike na ...
Ključni rotarijski ge...
Ključni rotarijski gesli sta: 1. Nesebično pomagati ...
Rotary družba
Rotary je svetovna družba, ki temelji na načelih prijatelj...
Rotary in mladi
Pri vzgoji mladih so dolžni sodelovati in pomagati vsi čla...
Rotary usluge
1. Klubske usluge Pripadnost skupnosti ni pristna, če ne pr...

Naši člani

Koledar dogodkov

Maj 2017 Junij 2017 Julij 2017
po to sr ce pe so ne
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Prijava