Rotary club Ljubljana Tivoli

Home Minuli dogodki


Dobrodelni koncert Marko Hatlak z gosti, 25. marca 2005 v Slovenski filharmoniji

 

Dobrodelni koncert za pomoč Luki Šuliću v dvorani Slovenske filharmonije, 15. novembra 2004

Dobrodelni koncert, ki smo ga člani RC Ljubljana Tivoli organizirali v ponedeljek, 15. novembra 2004 ob 19:30 v veliki dvorani Slovenske filharmonije, je bil namenjen zbiranju sredstev za osnovno humanitarno dejavnost kluba, še posebej pa za pomoč pri nakupu lastnega inštrumenta mlademu, izredno nadarjenemu čelistu Luki Šuliću, ki bi mu ta sicer lahko ostal nedosegljiv. Kljub mladosti je mladi umetnik nanizal dolgo vrsto domačih in mednarodnih uspehov, kar je lepo razvidno iz priloženega življenjepisa.

Na koncertu je pod vodstvom mag. Janija Šalamona nastopil big band Orkestra Slovenske vojske s solisti – vrhunskimi pevci Darjo Švajger, Otom Pestnerjem in Evo Hren ter flavtistom Matejem Grahkom. Koncert je ob zaključku popestrila  prodajna razstava likovnih del ter degustacija izbranih slovenskih vin .

 

 

Sodelovanje kluba v projektu First Lego League 2014

Tudi v letu 2014 je naš klub podprl tekmovanje osnovnošolskih ekip First Lego League. V letošnji temi Besnenje narave se je pomerilo več kot 40 ekip osnovnih šol iz vse Slovenije ter po ena iz Hrvaške in Črne gore. Projekt  FLL vzpodbuja mlade k raziskovanju problemov sveta, v katerem rastejo, k iskanju rešitev zanje in hkrati vzpodbuja zanimanje za sodobno tehnologijo. RC Ljubljana Tivoli je, kot prejšnja leta, projektu pomagal finančno  sam, pa tudi preko donacije distrikta 1912. Člani kluba smo sodelovali kot prostovoljci - ocenjevalci na obeh kvalifikacijskih tekmovanjih v Kopru in Laškem ter na finalu 8. marca 2014 v Dobrovi, naš predsednik pa je bil mentor eni od tekmovalnih ekip. Prav vsakega, ki na tekmovanjih FLL sodeluje ali si jih samo ogleda, navduši tekmovalno vzdušje in neverjetna inovativnost otrok ter njihovo skupinsko delo pri razvoju in predstavitvah projektov.

 

Dobrodelni koncert za CUDV Dolfke Boštjančič

p1060556

Z dobrodelnim koncertom 12. marca 2014 smo zbrali sredstva za pomoč CUDV Dolfke Boštjančič pri nakupu defibrilatorja za njihovo enoto na Škofljici. Koncert, ki je nadaljevanje vrste uspelih dobrodelnih koncertov  našega kluba, smo tokrat organizirali s komorno virtuozno glasbeno zasedbo v bolj intimnem okolju Mini teatra. S slovensko ljudsko glasbo v novi izvedbi so nas navdušili Janez Dovč, Boštjan Gombač in Goran Krmac.

Slike s koncerta si lahko ogledate v galeriji.

 

Odprto prvenstvo FLL 2012

Januarja 2012 je v Šentjurju pri Celju potekalo odprto prvenstvo Slovenije FLL. RC Ljubljana Tivoli je doniral 500 eur zmagovalni ekipi OŠ Šentjernej za delno kritje stroškov udeležbe na odprtem evropskem prvenstvu v Mannheimu junija 2012.

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Rotary

Kaj je Rotary
Rotary International je organizacija svetovno povezanih posl...
Nastanek organizacije ...
Prvi Rotary klub je nastal v Združenih državah Amerike na ...
Ključni rotarijski ge...
Ključni rotarijski gesli sta: 1. Nesebično pomagati ...
Rotary družba
Rotary je svetovna družba, ki temelji na načelih prijatelj...
Rotary in mladi
Pri vzgoji mladih so dolžni sodelovati in pomagati vsi čla...
Rotary usluge
1. Klubske usluge Pripadnost skupnosti ni pristna, če ne pr...

Naši člani

Koledar dogodkov

Marec 2017 April 2017 Maj 2017
po to sr ce pe so ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prijava