Rotary club Ljubljana Tivoli

Home Minuli dogodki


Končano je FLL tekmovanje 2017 - 2018

S finalom v Grosuplju se je 10. marca 2018 končalo tekmovanje  First Lego League 2017 / 2018. Tema za projekte je tokrat bila "Živa voda". Tekmovanje je, kot že vrsto let nazaj, tudi tokrat podprl naš Rotary klub - tako finančno, kot, kar se nam zdi še pomembnejše, s prostovoljnim delom članov. Ti so na predtekmovanjih in v finalu sodelovali kot ocenjevalci projektov in vrednot. Ekipe so tudi tokrat pokazale neizmerno mladostno inovativnost, zagnanost in igrivost, ki vedno znova očarajo tudi nas, starejše udeležence FLL-ja in nas polnijo z energijo za sodelovanje v naslednjih sezonah. (Več o FLL-ju na strani www.fll.si.)

 

 

Zaključili smo dobrodelno akcijo Rotary Pony kolo

Zaključek dobrodelne akcije "Rotary Pony kolo"

 

2. 6. 2017 smo Rotary klubu Ljubljana Julija predali 2000 EUR kot prispevek našega Rotary kluba za brata Matica in Miho, ki sta se ponesrečila, ko sta pomagala v prometni nesreči. Donacijo smo zbrali s prodajo 20 Pony koles v posebni, omejeni Rotary ediciji, kjer je šlo od vsakega kolesa v dobrodelni namen po 100 EUR.  Posebna zahvala velja skupini z ROG-a, ki je bila pripravljena pristopiti k temu projektu in se za dobrodelni namen odpovedati marži pri prodaji koles.

 

 

Dobrodelna akcija - Rotary Pony kolo

Dobrodelna akcija RC Ljubljana Tivoli - Rotary Pony kolo - za projekt "Matic in Miha"

 

ponyrc

 

V letošnjem letu smo se v Rotary clubu Ljubljana Tivoli, v sodelovanju s podjetjem GOR kolesa, lotili projekta kultnega kolesa PONY. Z velikim veseljem vam s priloženima letakoma predstavljamo edinstveno Pony kolo v izvedbi "Rotary Edition", ki je bilo razvito izključno za Rotary. Posebnosti te omejene serije koles odlikujejo:

 

 • kovinsko modra barva
 • Rotary znak v črki "O"
 • usnjen sedež Brooks
 • usnjene ročke Brooks
 • zložljivo kolo (tako kot je nekdaj bilo)
 • 3 prestave
 • alu okvir
 • alu obroči
 • detajli v stilu "Rotary"
 • vsi elementi kolesa (prestave, ležaji, zavore...) so visokokakovostni
 • od vsakega kolesa gre 100,00 € za dobrodelni projekt "Matic & Miha"
Gre za dva fanta, ki sta v rondoju Tomačevo na varno porivala karambolirano vozilo, nato pa je njiju povozila vinjena voznica. Eden od fantov je ostal brez noge, drugi ima težke poškodbe. Fantoma želimo olajšati življenje in povečati samostojnost ter jima omogočiti dvigalo za voziček (poteka ob stopnicah) - saj živta v hiši v zgornjem nadstropju. Akcija se je začela že februarja in od takrat pridobivamo različna sredstva. Zgodba se je dotaknila mnogih posameznih donatorjev in Rotary klubov.
Dvigalo je drago -  4.500,00 € ob ceni, znižani  kolikor se je dalo. Končna zbrana sredstva v višini 2.000,00 € bomo s strani našega kluba predali v petek 26.05. ob 16.00 uri na Odprti kuhinji. Lepo ste vabljeni, da se nam na tem veselem dogodku pridružite! Od vsakega prodanega kolesa bomo 100,00 € namenili za ta projekt. Podjetje GOR kolesa d.o.o. (Pony) se je  v celoti odreklo marži.
Če se je zgodba dotaknila tudi tebe, te vljudno vabim k sodelovanju!
 

Končana je FLL sezona 2016 / 2017

4. februarja 2017 se je s finalom v OŠ Dobrova zaključila FLL sezona, katere tema je bila "Živali, naše zaveznice¨". Člani našega kluba smo kot ocenjevalci aktivno sodelovali tako na vseh treh predtekmovanjih, kakor tudi na finalu. FLL tekmovanja, na katerih mladi pokažejo neverjetno inovativnost in smisel za sodelovanje in skupinsko delo ter se učijo prvih korakov v raziskovanju in v sistematiki raziskovalnih nalog, so tako postala eden glavnih projektov našega kluba. Nismo ga podprli le z osebnim delom, ampak tudi s finančno podporo v skladu z našimi možnostmi. Nekaj dodatne podpore je projektu letos namenil tudi naš guverner iz svojega guvernerskega sklada.  Trdno smo prepričani, da je to projekt, ki daje izredne rezultate in ki usmerja mlade  na pot inovacij v bodoči družbi znanja. Vsako leto je projekt tudi bolj odmeven v javnosti, letos sta finale obiskala predsednik RS Borut Pahor in ministrica za šolstvo Maja Makovec Brenčič.
 

Obisk Miklavža v Materinskem domu

Decembra 2016 je Miklavž našega Rotary kluba obiskal  Materinski dom v Ljubljani. Tako nadaljujemo dolgoletno tradicijo, s katero vsako leto prinesemo praznično vzdušje otrokom in mamicam, ki so tam našli začasno zatočišče.
 

Dobrodelna predstava Saše Hribarja

Z dobrodelno prireditvijo 8. aprila 2016, na kateri je nastopil Sašo Hribar, smo zbrali sredstva za pomoč Zavodu Super glavce, ki v Sloveniji vsako leto pripravi tekmovanje osnovnošolcev "First Lego League", ter Društvu akltivnih in zaposlenih invalidov DAZIS.
 

Dan odprtih vrat v našem klubu

V sredo, 7. oktobra 2015 smo v klubu gostili goste, ki so se udeležili našega dneva odprtih vrat. Ob prijetnem druženju smo jim predstavili rotarijsko gibanje, način delovanja kluba in naše projekte, kot tudi naše člane.

 

 

Pomoč našega kluba zmagovalni ekipi FLL tekmovanja, Robosončkom iz Kopra, na poti v Južno Afriko

RC Ljubljana Tivoli je zmagovalni ekipi slovenskega FLL tekmovanja 2015, Robosončkom iz Kopra, doniral prispevek 200 EUR, ki jim bo pomagal sodelovati na FLL prireditvi v Južni Afriki.
 

Dobrodelna predstava "Kot jaz"

9. aprila  2015 sta v Mini teatru na Križevniški ulici  z monodramo - glasbeno predstavo "KOT JAZ" - prikazala življenje in delo Edith Piaf igralka Lara Jankovič in harmonikar Marko Brdnik in nas popeljala v svet šansona. S prireditvijo je naš klub zbral sredstva, ki bodo tudi otrokom s socialno šibkejšim ozadjem na OŠ Škofljica omogočila vključitev v šolo v naravi.
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Rotary

Kaj je Rotary
Rotary International je organizacija svetovno povezanih posl...
Nastanek organizacije ...
Prvi Rotary klub je nastal v Združenih državah Amerike na ...
Ključni rotarijski ge...
Ključni rotarijski gesli sta: 1. Nesebično pomagati ...
Rotary družba
Rotary je svetovna družba, ki temelji na načelih prijatelj...
Rotary in mladi
Pri vzgoji mladih so dolžni sodelovati in pomagati vsi čla...
Rotary usluge
1. Klubske usluge Pripadnost skupnosti ni pristna, če ne pr...

Naši člani

Koledar dogodkov

Junij 2024 Julij 2024 Avgust 2024
po to sr ce pe so ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Prijava